Torsdag!
Allerede i går måtte jeg bite i det sure eplet og bruke alle ukens bufferpenger. Jeg måtte kjøpe kikerter. På det internasjonale matsenteret i førsteetasjen på mannens jobb kostet en pose 25 kroner. Altså, ingenting å gå på resten av uken. På den annen side, så er vi fremdeles innenfor grensen på 250 kroner i uken. Optimismen fortsetter!
Dagens meny ser slik ut:
FROKOST
Havregrøt med tørkede eplerbiter. (Epler fra fjorårets eplehøst)
LUNCH
Grønsak og linsesuppe.
MIDDAG
Falaffel med humus, agurk og myntesalat og Chapati (agurk og mynte fra kjøkkenhagen).
Dessert er epler fra hagen.
Forberedelsene til morgendagen er i gang, og jeg legger bønner i vann, koker kraft på knoken og får mannen til å sette over en brødeig som skal heve til i morgen.
OPPSKRIFTER:
Grønsak og linsesuppe
1/2 løk
1 fedd hvitløk
4 poteter
1 gulrot
2 dl røde linser
1 1/2-2 liter vann
salt og pepper
Stek løk og hvitløk lett, tilsett oppkuttede grønsaker, linser og vann og kok til alt er mørt. Smak til med salt og pepper, og kjør i blender til jevn suppe.
Chapati
5
dl sammalt hvetemel
1
klype salt
2
dl. Kaldt vann.
Blandes
godt og eltes bedre.
La
deigen hvile minst 20 minutter før du baker dem ut til 5-6 helt flate sirkler.
Stek på varm stekepanne til den får gyldne flekker under, snu og stek på andre
siden.
Oppbevar
under klede til de skal spises.
Humus.
2
dl. Kikerter bløtlagt over natten og kokt møre
1
fedd hvitløk
salt
pepper og urter etter smak. Jeg liker koriander og persille.
Mos
alt sammen til grov puré.
Agurksalat
1
agurk i små terninger
½ paprika i små terninger
½
løk i små terninger.
1
fedd hvitløk
saft
og skall av ½ sitron
Finhakkede
urter etter smak. Jeg har brukt mynte og persille.
1 finhakket chili
Salt
og pepper
Falaffel
500
gram kikerter bløtlagte i 24-48 timer.
Hakkede
urter etter smak som koriander og persille
Et par
fedd hvitløk
Salt
og pepper etter smak
Lag
puré av blandingen og form til små baller. Stek i olje til gyldene.
Kommentarer
Legg inn en kommentar