Torsdag!



Allerede i går måtte jeg bite i det sure eplet og bruke alle ukens bufferpenger. Jeg måtte kjøpe kikerter. På det internasjonale matsenteret i førsteetasjen på mannens jobb kostet en pose 25 kroner. Altså, ingenting å gå på resten av uken. På den annen side, så er vi fremdeles innenfor grensen på 250 kroner i uken. Optimismen fortsetter!


Dagens meny ser slik ut:


FROKOST

Havregrøt med tørkede eplerbiter.  (Epler fra fjorårets eplehøst)

LUNCH

Grønsak og linsesuppe. 

MIDDAG

Falaffel med humus, agurk og myntesalat og Chapati (agurk og mynte fra kjøkkenhagen).

Dessert er epler fra hagen. 


Forberedelsene til morgendagen er i gang, og jeg legger bønner i vann, koker kraft på knoken og får mannen til å sette over en brødeig som skal heve til i morgen. 



OPPSKRIFTER:


Grønsak og linsesuppe

1/2 løk 
1 fedd hvitløk
4 poteter
1 gulrot
2 dl røde linser
1 1/2-2 liter vann 
salt og pepper
Stek løk og hvitløk lett, tilsett oppkuttede grønsaker, linser og vann og kok til alt er mørt. Smak til med salt og pepper, og kjør i blender til jevn suppe. 


Chapati
5 dl sammalt hvetemel
1 klype salt
2 dl. Kaldt vann.
Blandes godt og eltes bedre.
La deigen hvile minst 20 minutter før du baker dem ut til 5-6 helt flate sirkler. Stek på varm stekepanne til den får gyldne flekker under, snu og stek på andre siden.

Oppbevar under klede til de skal spises.

Humus.
2 dl. Kikerter bløtlagt over natten og kokt møre
1 fedd hvitløk
salt pepper og urter etter smak. Jeg liker koriander og persille.

Mos alt sammen til grov puré.

Agurksalat
1 agurk i små terninger
½  paprika i små terninger
½ løk i små terninger.
1 fedd hvitløk
saft og skall av ½ sitron
Finhakkede urter etter smak. Jeg har brukt mynte og persille.
1  finhakket chili
Salt og pepper

Falaffel
500 gram kikerter bløtlagte i 24-48 timer.
Hakkede urter etter smak som koriander og persille
Et par fedd hvitløk
Salt og pepper etter smak

Lag puré av blandingen og form til små baller. Stek i olje til gyldene.


Kommentarer

Populære innlegg