Duften av selve lykken.
En uventet fridag fikk endelig fart på syltingen. Den dårlige
samvittigheten vokste i takt med haugen av nedfallsfrukt under epletreet.
Den store kurven med epler som stod på benken og ventet på at jeg skulle
få tid og inspirasjon er i dag omgjort til deilig eplemos. Sammen med en stang
kanel og litt brunt sukker har det luktsatt huset. Tror det er duften av selve
lykken! Gleder meg allerede til å ta den frem gjennom vinteren. Kanskje skal
det serveres i havregrøten, eller til scones en søndags formiddag. Åh, eller
Tilslørte bondepiker! Det er godt det!
Før jeg legger meg i kveld skal jeg kutte skiver av epler og legge til
tørk. Det er vanvittig deilig som snacks, i nistepakka eller i
frokostblandingen. Fremgangsmåten er enkel. Ta ut kjernehuset av eple, og del i
relativt tynne skiver. Fordel utover et stekebrett og stek på 50-60 grader
natten over. La det være en liten åpning på ovnen slik at fukten kan slippe ut.
Til middag i dag er det noe enkelt. Fullkornsspagetti med olje, tomat, urter og chorizopølse.
Kok spagettien som anvist på pakken. Kutt tynne skiver pølse og stek i
litt olje. Tilsett det du liker av urter, tomater, salt og pepper. Når pastaen
er ferdig hell av vannet og vend i olje og pølseblandingen. Server med
nykvernet pepper over.
Bon apetit!
Kommentarer
Legg inn en kommentar