Lørdag! Deilige lørdag!


Hos oss er lørdagen selve kosedagen. Da har vi all verdens av tid og ikke en ting som må gjøres! Mannen er spesielt dårlig til å sove lenge, og lukten av kaffe lokker meg også opp.  Det blir et par timer med skravling over kaffekoppen før resten av dagen får komme inn.
Selv om vi våkner tidlig er frokosten alltid sen. Det er viktig å ikke forhaste seg!
Barnet Rachel tok seg tid til å plukke bær til syltetøy, og brødet var gårsdagen sirlig sparte rester.


Det var markedsdag i nabobygda i dag, og når man skal ut på tur må det pakkes niste. (Normalt ville vi nok ha kjøpt mat der, men det klarer vi ikke å skvise inn i budsjettet denne uka.) Altså: eggemat medbringes, og nytes i skyggen.

Middagen i dag er kylling.  Pannestekt kylling med kremet saus og grillet paprika.
1 kylling delt i biter. (jeg koker kraft på vingene og ryggbeinet, samt eventuelt annet avkutt)
1 paprika svartsvidd på grill eller i ovn, avkjølt i plastpose og renset.
½ dl olje
½ dl mel
2 fedd hvitløk
2 dl kraft
1 dl melk
salt og pepper og eventuelt andre urter etter smak.
Stek kyllingbitene i panne, og legg på en tallerken. Ha oljen i samme panne, samt melet og rør til relativt jevn masse. Spe på med kraft og melk.
Når dette er en jevn saus kan du ha i hvitløken og kyllingen, samt den rensede og finhakkede paprikaen. Smak til med salt pepper og urter.

Kan serveres med pasta, med ris eller poteter, men jeg foretrekker ofte bare brød.


Jans focaccia, der det ALDRI blir rester!
375 g hvetemel
1 ts tørrgjær
en god klype havsalt
i underkant av 2,5 dl vann
6 ss olivenolje

Bland alle tørre ingridienser. Ha i lunket vann og olje. Elt vel og lenge. kjevl ut på en bakeplate og la stå å heve under plastikk i opptil to timer. 
Sett ovnen på 220 grader.
Rett før steking lag fingerfordypninger i brødet og hell på 1/2 dl olje og litt mindre vann. Gni lett utover til alt, inkludert kanter er dekket. Strø på salt. 
stek ca. 20 minutter. 


Kommentarer

Populære innlegg