Lørdag! Deilige lørdag!
Hos
oss er lørdagen selve kosedagen. Da har vi all verdens av tid og ikke en ting
som må gjøres! Mannen er spesielt dårlig til å sove lenge, og lukten av kaffe
lokker meg også opp. Det blir et
par timer med skravling over kaffekoppen før resten av dagen får komme inn.
Selv
om vi våkner tidlig er frokosten alltid sen. Det er viktig å ikke forhaste seg!
Barnet
Rachel tok seg tid til å plukke bær til syltetøy, og brødet var gårsdagen
sirlig sparte rester.
Det
var markedsdag i nabobygda i dag, og når man skal ut på tur må det pakkes
niste. (Normalt ville vi nok ha kjøpt mat der, men det klarer vi ikke å skvise
inn i budsjettet denne uka.) Altså: eggemat medbringes, og nytes i skyggen.
Middagen
i dag er kylling. Pannestekt
kylling med kremet saus og grillet paprika.
1
kylling delt i biter. (jeg koker kraft på vingene og ryggbeinet, samt eventuelt
annet avkutt)
1
paprika svartsvidd på grill eller i ovn, avkjølt i plastpose og renset.
½
dl olje
½
dl mel
2
fedd hvitløk
2
dl kraft
1
dl melk
salt
og pepper og eventuelt andre urter etter smak.
Stek
kyllingbitene i panne, og legg på en tallerken. Ha oljen i samme panne, samt
melet og rør til relativt jevn masse. Spe på med kraft og melk.
Når
dette er en jevn saus kan du ha i hvitløken og kyllingen, samt den rensede og
finhakkede paprikaen. Smak til med salt pepper og urter.
Kan
serveres med pasta, med ris eller poteter, men jeg foretrekker ofte bare brød.
Jans focaccia, der det ALDRI blir rester!
375 g hvetemel
1 ts tørrgjær
en god klype havsalt
i underkant av 2,5 dl vann
6 ss olivenolje
Bland alle tørre ingridienser. Ha i lunket vann og
olje. Elt vel og lenge. kjevl ut på en bakeplate og la stå å heve under
plastikk i opptil to timer.
Sett ovnen på 220 grader.
Rett før steking lag fingerfordypninger i brødet og
hell på 1/2 dl olje og litt mindre vann. Gni lett utover til alt, inkludert
kanter er dekket. Strø på salt.
stek ca. 20 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar