Snarere regel enn unntak...
For tiden er det snarere regel enn unntak at ting ikke helt går etter
planen. Det som i dag skulle være en snartur til byen ble trukket ut i det
uendelige, og dagen kom og gikk mens jeg ventet. Enden på visa var at jeg måtte
bomme lunch hos mannen på kontoret for å unngå sultedøden (les: bli gretten og
usjarmerende).
I et glimt av forsyn i går kveld hadde jeg laget tomatsaus til dagens
pasta. Så da gjensto det bare å koke opp pastaen, varme opp sausen, strø urter
over, blande og nyte. Mannen jobber sent i kveld, men det står en bolle pasta og venter når han kommer hjem.
Oppskrift:
1 løk finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 gulrot, finhakket.
½ liter kraft (jeg bruker rester fra kyllingkraften)
1 boks hermetiske tomater
3 ferske tomater, Hakket.
Ha alle grønnsakene i en kaserolle og stek lett i litt olivenolje, ha i
kraften og tomatene og kok inn.
Smak til med salt, pepper og urter.
Denne sausen passer også godt sammen med kjøtt eller karbonadedeig, og
blir nesten bedre jo lengre den får lov til å koke. Denne porsjonen er ganske
stor, så vi får rester til bruk en annen dag. Til pizza kanskje, eller i
linsegryta…
Skulle egentlig handle i dag, men rakk det ikke. Det får vente til i
morgen. Heldigvis har vi en liten skvett melk igjen til frokost i morgen, og
havregryn.
Kommentarer
Legg inn en kommentar