Lørdag, og verden på vent
Det er lørdag igjen, og timene ved
kaffebordet ble mange i morges. Det er det beste jeg vet med lørdagsmorgen og
resten av verden på vent. Etter hvert innhentet virkeligheten oss, og vi måtte
gjøre ærender. Det er tydelig at sommer er vekstsesong for små jenter, så
Rachel hadde vokst ut av både joggesko og støvler. Nå er nye og helt passe
eksemplarer på plass, og vi er klare for ruskevær.
I dag inviterte vi lillesøster og hennes
yndige lille Tilde på middag og lørdagskos. Helgebrød ble satt til heving
allerede i morges, og på menyen står pasta med hvit saus, hvitløk, løk og
soltørkede tomater.
Vi har strukket oss langt i dag, og
serverer eplecrumble til dessert.
Pastasaus:
2 ss smør
½ dl mel
4 dl melk
2 fedd hvitløk
1 løk
en neve soltørkede tomater
salt og pepper.
Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk
og la koke opp mens du rører. Tilsett de andre ingrediensene (løk og hvitløk
surres i forkant), og smak til med salt og pepper. Kok pasta som anvist på
pakken og vend inn i sausen. Server med brød.
Eplecrumble:
Del fire epler i skiver og legg i bunnen
på en paiform. Strø over en ss kanel og like mye brunt sikker. Dekk til med en
deig av
1 kopp mel
1 kopp sukker
1 egg
bland til smuldredeig. Smelt smørret og
strø over kaka.
Stekes 200 grader i 20 minutter.
Nyt mens den er varm, for den er
fantastisk!
Nå skal jeg ønske gjestene velkommen, og
glede meg over at min søster er den aller fineste søsteren i verden!
Kommentarer
Legg inn en kommentar