Lørdag, og verden på vent



Det er lørdag igjen, og timene ved kaffebordet ble mange i morges. Det er det beste jeg vet med lørdagsmorgen og resten av verden på vent. Etter hvert innhentet virkeligheten oss, og vi måtte gjøre ærender. Det er tydelig at sommer er vekstsesong for små jenter, så Rachel hadde vokst ut av både joggesko og støvler. Nå er nye og helt passe eksemplarer på plass, og vi er klare for ruskevær. 
I dag inviterte vi lillesøster og hennes yndige lille Tilde på middag og lørdagskos. Helgebrød ble satt til heving allerede i morges, og på menyen står pasta med hvit saus, hvitløk, løk og soltørkede tomater.
Vi har strukket oss langt i dag, og serverer eplecrumble til dessert.

Pastasaus:

2 ss smør
½ dl mel
4 dl melk
2 fedd hvitløk
1 løk
en neve soltørkede tomater
salt og pepper.

Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk og la koke opp mens du rører. Tilsett de andre ingrediensene (løk og hvitløk surres i forkant), og smak til med salt og pepper. Kok pasta som anvist på pakken og vend inn i sausen. Server med brød.


Eplecrumble:
Del fire epler i skiver og legg i bunnen på en paiform. Strø over en ss kanel og like mye brunt sikker. Dekk til med en deig av
1 kopp mel
1 kopp sukker
1 egg
bland til smuldredeig. Smelt smørret og strø over kaka.
Stekes 200 grader i 20 minutter.
Nyt mens den er varm, for den er fantastisk!

Nå skal jeg ønske gjestene velkommen, og glede meg over at min søster er den aller fineste søsteren i verden!


Kommentarer

Populære innlegg