Nok en dag i epleduft!



Gårsdagens vidunderlige duft av epler fulgte oss hele natten mens epleskivene tørket i ovnen. Og siden epletreet fremdeles er langt fra tomt satte jeg i gang med eplejuiceproduksjon.

Jeg lånte juiceren av lillesøster og satte i gang. Kilovis av epler ble i løpet av minutter til fantastisk og helt fersk juice. Den smaker fabelaktig friskt, og jeg velger å beholde den ufiltrert for å få med all smaken. Den blir lagt i fryseboksen slik at vi kan ta den opp med ujevne mellomrom når vi fortjener noe ekstra til helgefrokosten. Eller hverdagsfrokosten for den saks skyld. Det er jo da vi trenger det mest!

I går satt jan en brødeig, og i morges ble tre ordentlig gode og sunne hverdagsbrød tatt ut av ovnen. Jeg har ikke oppskriften hans akkurat nå, men skal legge den ut når jeg finner den.
Det er kanskje unødvendig å si hva frokosten bestod i? Hvis noen allikevel skulle lure så var det nybakt brød med smør på. DEILIG!

To blomkåler ble til suppe til middag i dag. 

Fremgangsmåten er sånn som dette:
Kok all blomkålen sammen, men ta halvparten ut mens den enda er litt fast. Resten kokes til den nesten går i stykker. Kjør denne, i kokevannet til puré med stavmikser eller blender. Kok til litt tykk og tilsett et par-tre dl. melk. Smak til med salt og pepper. Server med resten av blomkålen i buketter i tallerkenen.
Og hvis ingen har tenkt det før, så nevner jeg det nå. Vi er veldig glade i suppe hjemme hos oss. Og nå som budsjettet er stramt er det en billig og næringsrik middag som er enkel å lage.

I dag kjøpte vi inn:
2 kg hvetemel
1 liter melk
1 kg gulrøtter
3 paprika
2 blomkål
1 kg. poteter
1 kg. norvegia ost. Vill og hemningsløs luksus altså.

Denne uka har vi handlet to ganger, og til sammen for 259 kroner. Med andre ord har vi oversteget budsjettet med ni kroner. Det får vi ta igjen neste uke, som vi egentlig skal handle inn til allerede i morgen.
En OST! Noe vi vanligvis ikke lager noe oppstuss rundt er i disse dager en fabelaktig  luksus. Ekstravagant er det i høyeste grad, men det var bare for fristende når det luktet så godt av hjemmebakt brød. 


Kommentarer

Populære innlegg