Blåbærtur, dugnad og lapskaus.


Mormor og morfar har en liten hytte i skogen ved et vann. En enkel og trivelig hytte der luksusen består av frisk luft, stillhet og deilig enkelhet. Det er et sted hele familien kommer for å slappe av, og som er så nærme hjemme at søndagene ofte tilbringes der.
I dag var det duket for dugnad. Taket på den nye bua skulle legges. Mormor disket opp med lapskaus, og vi lempet takstein mellom regnskurene. Jobben var fort unnagjort!

Som vi hadde håpet var skogen proppfull av blåbær, og det tok ikke lange tia før vi hadde plukket nok til både syltetøy og snacks de kommende ukene. Vi er godt fornøyde!


Ble forresten vekket av barnet Rachel i morges da hun kom med frokost på sengen til oss. Det var saker det, og slettes ikke hverdagskost her I huset! Hun hadde laget omelett med paprika, kaffe og limonade. (Limonaden kunne lages takket være vår fine nabos feilbestillte sitroner. Hun trodde hun hadde bestillt tre sitroner, men fikk tre kilo. Så nå er vi de lykkelige eiere av 8 solgule frukter).

Siden middagen på hytta var så tidlig, og siden vi gleder oss så mye til å smake på blåbærene måtte vi ha pannekaker med nyrørte bær til kvelds. Og så var det litt limonade igjen også! Dette var en deilig søndag gitt!


1000-kroners prosjektet.
Foreløbig har dette gått over all forventning. Vi klarer å holde oss til budsjettet, og har ikke så mange store savn. Enda har vi litt mel igjen I huset, men gjær er helt tomt. Alt brød som nå skal bakes må klare seg uten det.
Rachels største savn er smør, noe jeg har lovet å sette på handlelista for neste uke. Vi har relativt greit med grønnsaker igjen også, og drivhuset gir fremdeles god avkastning. Tomatene er så smått begynnt å bli røde, og bade paprika og chili ser lovende ut. Vi har noen få potetplanter som vi satser på er ferdige om et par uker, og epletreet bugner av snart moden frukt. Agurkene går mot slutten mens gresskarene står i blomst.
Blåbærhøsten gav 1 krukke til kjøleskapet, en krukke til mormor og morfar og 5 poser til å ha i fryseboksen, og som vi kan ta frem når vi fryser, og trenger noe som varmer oss og minner om sommer!

Kommentarer

Populære innlegg