urtehagedag!
Å eie en urtehage er fantastisk! Vår er verken stor
eller spesielt innholdsrik, men det vi har bruker vi gjennom hele
året. Noen krukker får prøve seg på kjøkkenbenken utover høsten og
forhåpentligvis også vinteren, og noen videreforedler vi. Jeg gav Jan en
laurbærbusk i bryllupsdagsgave i vår, og den har vokst seg god og lubben. Den
kan ikke klare seg ute alene i vinter, så jeg plukker den ganske bar.
Forhåpentligvis får den nye friske skudd til våren etter å ha overvintret i
kjelleren. Vi har også rosmarin,
oregano og timian. Sammen med laurbærbladene utgjør disse urtene et glimrende
tilskudd til de fleste sauser og krafter. Man kan tørke og lage egne
urteblandinger, oppbevare de på krukker og i glass eller lage små Bouquet garni. Bouquet garni er en krydderblanding som tradisjonellt består av persille, timian og laurbærblad. Urtene er knyttet sammen som en
blomsterbukett. Jeg lager mine med laurbærblad, rosmarin og oregano. Vær litt forsiktig med rosmarinen, for
hvis man har for mye i, har den en tendens til å dominere smaksbildet. Ha en i gryta neste gang du koker kraft eller suppe, og fisk den lett opp igjen før
servering.
Ellers ble det smått med middag i dag. En liten omelett ble laget til mannen som måtte på jobb, og Rachel og jeg lagde oss noen snasne ostesmørbrød nå som vi har ost i hus igjen. Jeg brukte massevis av tomatsaus oppå brødskiva før jeg dekket det til med et par skiver ost og satt det i stekeovnen. Når osten er gyllen tas vidunderene ut og vi benket oss forran TV for en real sofakveld. Blir nok her til leggetid i dag!
Kommentarer
Legg inn en kommentar