Ut på tur, nesten aldri sur.
Vi er så utrolig heldige at vi bor
veldig nære Dyreparken. Det er et vidunderlig sted for søndagsturen. Nydelig
terreng og masse morsomme ting å oppleve. Sensommer er dessuten spesielt flott,
da det er mye blomster og ikke så veldig mye folk. Akkurat passe for en
søndagsutflukt faktisk! Vi tok med oss niste og dro av gårde. En hel gjeng var
vi, av voksne og barn.
Vi gikk en god tur og så masse dyr før
vi fant oss et bord. Alle disket opp med sine bidrag til lunchen, og til sammen
hadde vi alt man kunne ønske seg.
Vårt bidrag var pizzasnurrer med ost og tomat og bakte epler. Ja og
kaffe selvfølgelig! Det kommer vi ikke utenom hvis jeg skal holde meg tålig
blid og tilsnakkende.
Bakte epler.
Vask og fjern kjernehus på ønsket antall
epler. Lag en ”deig” av
2 ss smør
2 ss brunt sukker
1 ts kanel
1 dl tørkede kakesmuler, kavring eller
knuste kjeks. (det du måtte ha for hånden), og bland sammen.
Fyll hulerommet etter kjernehuset med
denne massen og pakk inn i aluminiumsfolie.
Ta med på tur som de er, og stek på bål
eller stek i stekeovn på 200 grader i ca 10-20 minutter. Avhengig av eplets
størrelse.
Dette er en utrolig deilig, billig og
relativt rask niste.
Hvis du har mulighet til å bake mange
snurrer når du først er i gang, er disse strålende å oppbevare i fryseboksen.
De tiner raskt, og både barn og voksne blir glade over å finne disse i
turnisten sin.
Vi er gode og mette, og klare for å fortsette
turen nå. God søndag!
Kommentarer
Legg inn en kommentar