Ut på tur, nesten aldri sur.


Vi er så utrolig heldige at vi bor veldig nære Dyreparken. Det er et vidunderlig sted for søndagsturen. Nydelig terreng og masse morsomme ting å oppleve. Sensommer er dessuten spesielt flott, da det er mye blomster og ikke så veldig mye folk. Akkurat passe for en søndagsutflukt faktisk! Vi tok med oss niste og dro av gårde. En hel gjeng var vi, av voksne og barn.
Vi gikk en god tur og så masse dyr før vi fant oss et bord. Alle disket opp med sine bidrag til lunchen, og til sammen hadde vi alt man kunne ønske seg.  Vårt bidrag var pizzasnurrer med ost og tomat og bakte epler. Ja og kaffe selvfølgelig! Det kommer vi ikke utenom hvis jeg skal holde meg tålig blid og tilsnakkende.
 Pizzasnurrer lages etter samme metode som kanelboller, bare at man lager den med utgangspunkt i pizzadeig. Man kjevler deigen ut til en stor, så firkantet som mulig leivsom man smører på tomatsaus på. Rull sammen til en stor pølse, og del i to cm. tykke snurrer. Fordel på bakeplate, strø ost over og stek på 200 grader i ca 15 minutter.


Bakte epler.
Vask og fjern kjernehus på ønsket antall epler. Lag en ”deig” av
2 ss smør
2 ss brunt sukker
1 ts kanel
1 dl tørkede kakesmuler, kavring eller knuste kjeks. (det du måtte ha for hånden), og bland sammen.
Fyll hulerommet etter kjernehuset med denne massen og pakk inn i aluminiumsfolie.
Ta med på tur som de er, og stek på bål eller stek i stekeovn på 200 grader i ca 10-20 minutter. Avhengig av eplets størrelse.


Dette er en utrolig deilig, billig og relativt rask niste.
Hvis du har mulighet til å bake mange snurrer når du først er i gang, er disse strålende å oppbevare i fryseboksen. De tiner raskt, og både barn og voksne blir glade over å finne disse i turnisten sin.

Vi er gode og mette, og klare for å fortsette turen nå. God søndag!

Kommentarer

Populære innlegg