Slinger i valsen.


Det er helg, og det er slinger i valsen. Ingenting går på skinner, og det er sånn vi vil ha det. Mannen er husets superbaker, og varter opp med focaccia. Den er så himla god at man egentlig ikke trenger noe til. Nå har vi allikevel tenkt å ha pasta i dag, men så har jeg nevnt det, at dette brødet står godt på egne ben. Kanskje med litt skinke til, eller ost!


Oppskriften han bruker er fra Josceline Dimblebys ”Mesterkokkens internasjonale kokebok”. Han har brukt denne oppskriften i åresvis, og den har nok blitt litt mer personlig tilpasset. Uansett, denne oppskriften er fantastisk i seg selv, eller som utgangspunkt for å eksperimentere.

375 g hvetemel
1 pose tørrgjær
4-5 ts havsalt
1 ¾-2 ½ dl vann
5-6 ss olivenolje
Bland alle tørre ingridienser. Ha i lunket vann og olje. Elt vel og lenge. kjevl ut på en bakeplate og la stå å heve under plastikk i opptil to timer. 
Sett ovnen på 220 grader.
Rett før steking lag fingerfordypninger i brødet og hell på 1/2 dl olje og litt mindre vann. Gni lett utover til alt, inkludert kanter er dekket. Strø på salt. I den originale oppskriften står det også rosmarin og oliven, men dette har ikke alltid vi på.  
stek ca. 20 minutter. 

Pastasausen ligger på lur i fryseboksen, og ble laget en dag jeg kom over litt ekstra tid. Nå er det bare å tine den opp over lav varme i en kaserolle mens pastaen koker.



Tar med oppskriften på sausen allikevel, sånn at man slipper å lete for å finne den.
tomatsaus.
Det gjør jeg slik:
1 løk finhakket
4 fedd hvitløk hakket
1 gulrot hakket
1 liter kraft. Grønnsak eller kylling
ca 1-2 kg tomater grovhakket
salt, pepper og urter etter smak.

Surr løk og hvitløk mykt i en tykkbunnet gryte. Tilsett de grovhakkede tomatene og kok til du har fått en konsistens du liker. Mot slutten tilsetter du salt, pepper og urter som du liker.  Hvis du syntes sausen er sur kan du tilsette litt sukker, men det er langt ifra nødvendig.
Ha over på glass eller frysebegere og ta frem når du trenger.

Super enkelt (for meg, kanskje ikke for mannen som må bake), og veldig, veldig godt!

God fredag, god helg og god middag!

Kommentarer

Populære innlegg