Endelig en ordentlig høstdag.



Etter en perfekt og varm sommer er det deilig med den roen regnværet gir. Paraplyen som har vært gjemt og glemt i bilen hele sommer kom til nytte igjen, mens jeg ruslet for å hente posten. Samtidig er det flott å se at mens noen av hagens planter begynner å forberede seg på vinter, står noen enda i full blomst. Det var nesten, men bare nesten jeg tente opp i peisen. I all denne entusiasmen over høst og fred og ro glemte jeg mer eller mindre å finne på noe lurt til middag. Da er det fantastisk å kunne gå til min favorittmatblogger Fru Timian for råd og vink. Denne langpannekaken er fantastisk, lettvinn og gir har endeløse muligheter for variasjon. Min var med ost og tomat i dag.
Dette er originaloppskriften. Klippet direkte ut fra bloggen hennes. Ta en titt for flere tips for hverdag og fest! Frutimian.no:
Pannekakerøra

25 g smør

200 g hvetemel

75 g rugmel

1/2 ts salt
 
7 1/2 dl melk

3 egg

125–150 g bacon i skiver
Ha smøret i en liten kasserolle og smelt det på svak varme. Sett kasserollen til side. Ha begge meltypene i en bolle sammen med saltet og melken. Med en visp visper du godt rundt til alle melklumpene er borte. Hell i smøret og rør det inn også.
Knekk ett og ett egg i en liten bolle og fjern eventuelle skallrester før du visper dem inn i røra. La røra stå på kjøkkenbenken og svelle i 30 minutter. Hvis du setter den i kjøleskapet kan den stå enda lenger. Sett stekeovnen på 225 grader og legg bakepapir i bunnen av en langpanne.
Hell pannekakerøra oppi langpanna. Fordel baconskivene oppå og sett forsiktig langpanna på nederste rille i stekeovnen. Stek i 30 minutter. Hvis du ser at pannekaka begynner å bli veldig brunflekkete etter 20 minutter, skrur du ned varmen på stekeovnen til 200 grader.
Bruk grytekluter når du tar pannekaka ut av ovnen. Skjær den opp i mindre biter og server.

Den gjør seg like god kald i matboksen, så lag en stor porsjon.
Håper høsten er god mot alle. God uke!

Kommentarer

Populære innlegg