Dilla på pærer!


Forleden dag sto naboen på døra med en stor eske fylt godt over randen av perfekte pærer. O lykke! PÆRELYKKE!

Og i dag, veldig inspirert av de fantastiske pærene tilbereder vi helstekt kylling med poteter, rødløk og pære. Det er festmat uten at det krever tid, anstrengelse eller mye penger.  
Jeg gjør sånn:
Legg kyllingen på et stekebrett, gni den inn med litt olivenolje og dryss over de urtene du liker best. Personlig er jeg veldig glad i timian til pære. Deilig kombinasjon som fremhever smaken av høst!
Kutt pærene i fire, potetene i to og den røde løken i åtte. La også disse få et dryss av oljen og tilsett urter, salt og pepper.
Legg de på siden av kyllingen på brettet og stek i stekeovn på ca 200 grader i 1 ½-2 timer. 

Tilbredingen tar ca. 10 minutter.  Og når kyllingen står i ovnen og bordet er dekket, har du en og en halv time til deilig rådighet. Å kose seg med en god bok er å anbefale, men av og til kommer hverdagen i veien, og man må bruke tiden på klesvask/oppvask/gulvvask eller annet tilsvarende nødvendig isteden. Vel, det er lov å drømme...

Kyllingen er ferdig når kjøttsaften som kommer ut av den er klar. Grønnsakene er ferdige når potetene er gylne og sprø, og løken og pærene vidunderlig myke.

Hos oss er vi glade i brød, så vi serverer dette med brød, men det er også godt uten. Noen saus er egentlig ikke nødvendig, men hvis du vil ha det er det bare å sile fra kraften som ligger på stekebrettet og tilsette litt fløte eller rømme. 
Nyt, og lat som hverdag og fest er en og samme ting!

Kommentarer

Populære innlegg