Ut med bønnene!

I dag brukte vi opp resten av pengene. De aller siste 35 kronene ble brukt på 1 liter melk og en boks hermetisk skinke. Skinkeboks er noe vi ellers aldri kjøper, men akkurat nå virket det som løsningen på alle våre problemer.

Etter en måned med bønner og linser som eneste proteinkilde kan det virke som om spesielt barnet, har fått nok for en stund. Hun, som vanligvis smiler bredt ved løfter om linsesuppe, ble tatt på fersken i å spise rundt linsene i går. Jeg tok det som et tegn, og kjøpte det nærmeste vi kunne komme junk innenfor de økonomiske rammene. Dermed er vi nå de stolte eiere av en boks skinke.



 Pizzakake med skinke og ost.
1 kake.
2,5 dl hvetemel
1 dl sammalt rug
1 ½ dl kaldt vann
1 ts gjær
en klype salt.

Fyll.
½ skinkeboks. I terninger
en håndfull ost
hakkede tomater
urer etter smak.

Bland alt det tørre, og tilsett vann. Elt lenge og vel til deigen er jevn og fin. La stå å heve i tre-fire timer eller natta over. Del deigen i to like store biter som kjevles flatt. Legg den ene i en smurt springform. Ha på fyll og dekk til med den andre halvparten av deigen. Også utkjevlet. Etterhev i en drøy halvtime. Topp med litt ost og flaksalt.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Hold øye med den mot slutten så den ikke blir for mørk. Legg eventuelt litt bakepapir over den siste tiden.
Server med salat.
Når man først er i gang med dette kan det lønne seg å lage en ekstra. Det er ikke mye mer jobb, og de som finner dette i nisteboksen blir garantert glade. Den kan også fryses hel, og tines opp ved overraskelsesbesøk, inpulspicknick eller som en lettvinn middag en dag du ellers ikke hadde hatt tid.
Det er litt skummelt å ha brukt opp alle pengene hele tre dager før måneden er omme, men hvis jeg har regnet rett skal vi ha nok egg, mel og melk, grønnsaker og slangepler til at vi klarer oss de siste dagene. Linser og bønner har vi enda litt igjen av, men det kan se ut til at det ikke frister spesielt mye på en stund!


Kommentarer

Populære innlegg