Påske og fridager som perler på en snor!

Fridager som perler på en snor! Det er sol også, og tid og rom for lange vennebesøk. Timer rundt bordet med god mat og god drikke. 


Kveldens middag har praktisk talt laget seg selv mens vi har vært ute på eventyr. Den trengte litt hjelp på morgenkvisten, og bittelitt underveis, men ellers krever den fint lite. 


1 surrestek av kalv ca 200 g. pr person
5 fedd hvitløk
1 kvast rosmarin         
1/2 dl balsamicoeddik


Surr steika raskt på alle sidene i en jerngryte. 
Knus ingrediensene i en morter til det blir en grov pasta og gni den ferdigsurrede steika. Legg tilbake i gryta, putt oppi et par tomater, et par laurbærblad, litt salt og pepper. Legg på lokk og sett i stekeovnen på 80 grader hele dagen.

 
Stekte grønnsaker i form
6 mindre poteter
2 epler
2 rødløk
en klase tomater
en neve oliven

Kutt potetene i to, eplene og løken i fire og fordel utover en ildfast form. Legg tomatene over og dryss på oliven, urter og salt og pepper. Du kan med fordel ha på et par sitronskiver også, det lukter fantastisk når du steker det, og blir deilig karamelisert når det er stekt. 
Dryss over olje, og stek en drøy time i ovnen på ca. 200 grader. 

Mens dette steker må du ta steken ut av ovnen. Den holder godt på varmen hvis du ikke tar av lokket.

Før servering tar du steka ut av gryta, siler av stekekraften og knuser tomatene i. Dette er den beste sausen i verden!


Mette og gode kan man nyte det gode selskap mens lysene brenner ned!






Kommentarer

Populære innlegg