Middag på latsiden!

Noen ganger har man lyst til å invitere haugevis av gjester på middag uten at man skal måtte lage middag hele dagen. Andre ganger har man lyst til å lage middag hele dagen, og inviterer gjerne gjester for å belønne seg selv med godt selskap for arbeidet. 


Dette er et måltid som ligger sånn midt på treet. Det er lite arbeid og ganske så lett, men det krever god tid. Selvfølgelig kan du gjøre det lettere ved å kjøpe brødet, og bruke kraft fra terning. Da tar det ikke lange tiden. Selv elsker jeg å lage kraft. Jeg lager gjerne enorme mengder som jeg deler opp i porsjoner og fryser ned.  Godt blir det uansett, og gjestene vil helt sikkert sette pris på innsatsen!





Risotto med tomat og kylling. 

2 løk. Finhakket
1 hvitløk. Finhakket
3 dl hvitvin
urter som rosmarin, oregano
4 dl arborioris eller annen rundkornet ris
2 liter kyllingkraft. Hjemmelaget eller fra terning.
en neve parmesannost. Raspet. Pluss ekstra til servering
salt og pepper etter smak. (vær forsiktig med salt om du bruker kjøpekraft)
3 grillede kyllingfileter
10-12 små tomater. Delt i to, drysset med urter og olje og stekt i 1 1/2 time på 200 grader i ovnen. 



Kraften skal stå på komfyren og småkoke mens man lager denne retten, slik at man kan tilsette den kokende.

Fremgangsmåte:
Surr løk og hvitløk mykt, men ikke brunt. Det tar ca 10 minutter.
Tilsett vinen og la koke til den er nesten helt tørket opp
tilsett risen og la den frese sammen med løken i et par minutter. 
Tilsett da litt kraft om gangen. Et par øser til å begynne med, la det bli nesten tørt mens du hele tiden rører for å frigjøre risens stivelse. Det er det som gir denne retten den deilige kremede konsistensen. 
Fortsett å tilsette litt kraft om gangen, og la koke nesten helt inn helt til risen er nesten helt myk. Rør da inn de tørkede tomatene, kyllingen og Parmesanen. 


Server med brød og et raust dryss Parmesan på toppen! 

Hvis du lager kraften selv gjør du slik:
Ett kyllingskrog eller 10 rå kyllingvinger. Skyll og legg i en middels stor kaserolle.
1 løk delt i fire
1 hvitløk delt i fire
1 gulrot delt i store biter
1 seleristang delt i store biter
en 10x10 cm selerirot delt i biter
3 laurbærblad
urter etter smak (her bruker jeg oregano og timian)

La småkoke under lokk så lenge du har tid. Gjerne i en fire fem timer. Sil av og bruk etter behov.


 Vel bekomme og god påske alle sammen!





Kommentarer

Populære innlegg