Middag på latsiden!
2 løk. Finhakket
1 hvitløk. Finhakket
3 dl hvitvin
urter som rosmarin, oregano
4 dl arborioris eller annen rundkornet ris
2 liter kyllingkraft. Hjemmelaget eller fra terning.
en neve parmesannost. Raspet. Pluss ekstra til servering
salt og pepper etter smak. (vær forsiktig med salt om du bruker kjøpekraft)
3 grillede kyllingfileter
10-12 små tomater. Delt i to, drysset med urter og olje og stekt i 1 1/2 time på 200 grader i ovnen.
Fremgangsmåte:
Surr løk og hvitløk mykt, men ikke brunt. Det tar ca 10 minutter.
Tilsett vinen og la koke til den er nesten helt tørket opp
tilsett risen og la den frese sammen med løken i et par minutter.
Tilsett da litt kraft om gangen. Et par øser til å begynne med, la det bli nesten tørt mens du hele tiden rører for å frigjøre risens stivelse. Det er det som gir denne retten den deilige kremede konsistensen.
Fortsett å tilsette litt kraft om gangen, og la koke nesten helt inn helt til risen er nesten helt myk. Rør da inn de tørkede tomatene, kyllingen og Parmesanen.
Hvis du lager kraften selv gjør du slik:
Ett kyllingskrog eller 10 rå kyllingvinger. Skyll og legg i en middels stor kaserolle.
1 løk delt i fire
1 hvitløk delt i fire
1 gulrot delt i store biter
1 seleristang delt i store biter
en 10x10 cm selerirot delt i biter
3 laurbærblad
urter etter smak (her bruker jeg oregano og timian)
La småkoke under lokk så lenge du har tid. Gjerne i en fire fem timer. Sil av og bruk etter behov.
Kommentarer
Legg inn en kommentar