Vår egen teplantasje...
I dag inviterte vi høsten inn.
Ruskeværet er på plass, og Rachels nye støvler fikk gjøre nytte. Riktignok tror
jeg hun føler seg for stor til å hoppe i vannpytter, men det er nå allikevel
slik jeg ser henne for meg. Hoppende, glad og på veg til skolen (i 6. klasse,
så det er klart bare mammafantasier).
Det var hvit pizza i dag. Deilig og
høstlig og veldig godt!
Pizzadeig. (Den er fra kokeboken Viva Italia av Maxine Clark.)
2 ss tørrgjær
en klype sukker
375 gram hvetemel
2 ss olivenolje
1 ts grovt havsalt
Bland sammen og elt vel og lenge. La heve i et par timer før du kjevler
den tynt og legger på fyll.
Fyllet i dag er en hvit ostesaus.
Smelt 2 ss smør og rør inn like mye mel. Spe
med 2 dl melk, og rør til den er jevn. Tilsett en drøy neve raspet ost, samt
salt, pepper og urter.
Bre utover den utkjevlede deigen. Dekorer med
tomater. Stek på 220 grader i drøye ti minutter.
I går tipset en venninne meg om at de yndige små
blomstene, som vokser så villig i plenen vår, egner seg utmerket som te. Hjemmelaget
ryllikte. Man tørker enkelt og greit rylliken man finner, og oppbevarer den til
man får lyst til å kose seg en regnværsdag.
Så godt det er da, at det er en evighet siden
sist vi klippet plenen. Dermed er vi i alle praktiske henseender eiere av vår
egen lille teplantasje. Godt var det også!
Tusen takk Anne-Line! Og takk for i går!
Kommentarer
Legg inn en kommentar