Endelig en ordentlig høstdag.
Etter en
perfekt og varm sommer er det deilig med den roen regnværet gir. Paraplyen som
har vært gjemt og glemt i bilen hele sommer kom til nytte igjen, mens jeg
ruslet for å hente posten. Samtidig er det flott å se at mens noen av hagens
planter begynner å forberede seg på vinter, står noen enda i full blomst. Det
var nesten, men bare nesten jeg tente opp i peisen. I all denne entusiasmen
over høst og fred og ro glemte jeg mer eller mindre å finne på noe lurt til
middag. Da er det fantastisk å kunne gå til min favorittmatblogger Fru Timian
for råd og vink. Denne langpannekaken er fantastisk, lettvinn og gir har
endeløse muligheter for variasjon. Min var med ost og tomat i dag.
Dette er
originaloppskriften. Klippet direkte ut fra bloggen hennes. Ta en titt for
flere tips for hverdag og fest! Frutimian.no:
Pannekakerøra
25 g smør
200 g hvetemel
75 g rugmel
1/2 ts salt
7 1/2 dl melk
3
egg
125–150 g bacon i skiver
Ha smøret i en liten
kasserolle og smelt det på svak varme. Sett kasserollen til side. Ha begge
meltypene i en bolle sammen med saltet og melken. Med en visp visper du godt
rundt til alle melklumpene er borte. Hell i smøret og rør det inn også.
Knekk ett og ett egg i en
liten bolle og fjern eventuelle skallrester før du visper dem inn i røra. La
røra stå på kjøkkenbenken og svelle i 30 minutter. Hvis du setter den i
kjøleskapet kan den stå enda lenger. Sett stekeovnen på 225 grader og legg
bakepapir i bunnen av en langpanne.
Hell pannekakerøra oppi
langpanna. Fordel baconskivene oppå og sett forsiktig langpanna på nederste
rille i stekeovnen. Stek i 30 minutter. Hvis du ser at pannekaka begynner å bli
veldig brunflekkete etter 20 minutter, skrur du ned varmen på stekeovnen til
200 grader.
Bruk grytekluter når du tar
pannekaka ut av ovnen. Skjær den opp i mindre biter og server.
Den gjør seg like god kald i
matboksen, så lag en stor porsjon.
Håper høsten er god mot
alle. God uke!
Kommentarer
Legg inn en kommentar