Dårlig begynnelse – god fortsettelse!
Grunnet markant
omlegging av handlemønster har jeg glemt å kjøpe kaffe! KRISE!!! En del stille
furting og høylytt kjefting ble foretatt før jeg kom på å lete gjennom skuffer
og skap. Jeg fant! Jeg fant!
Lillesøster hadde hatt
med seg en vidunderlig gave da hun kom fra ferie i sommer, og jeg hadde gjemt
den i skuffen til vi fortjente noe ekstra! Hadde rent glemt det. Så dagen gikk
fra uutholdelig til utmerket i det jeg slo på espressomaskinen og ventet på at
den skulle bli varm nok!
Det var ren lykke i de bittersøte, svarte dråpene som kom piplende. Det kan jeg love!
Vi skal spise middag
borte i dag, og det frigjør litt tid til å planlegge morgendagens middag, samt
å endelig få plukket nok tomater til å lage tomatsaus.
Det gjør jeg slik:
1 løk finhakket
4 fedd hvitløk hakket
1 gulrot hakket
1 liter kraft. Grønnsak
eller kylling
ca 1-2 kg tomater
grovhakket
salt, pepper og urter
etter smak.
Surr løk og hvitløk
mykt i en tykkbunnet gryte. Tilsett de grovhakkede tomatene og kok til du har
fått en konsistens du liker. Mot slutten tilsetter du salt, pepper og urter som
du liker. Hvis du syntes sausen er
sur kan du tilsette litt sukker, men det er langt ifra nødvendig.
Ha over på glass eller
frysebegere og ta frem når du trenger. Passer utmerket til pasta, pizzasaus og
ostesmørbrød.
Det var en del brød
igjen etter middagen i går og frokosten i morges. Perfekt til krutonger. Lett å
lage, og utrolig deilig å ha som tilbehør til supper og salater gjennom uka.
Kutt brødet i terninger
av ønsket størrelse. Vend i olje og urter og salt og pepper til det er jevnt
fordelt på alle brødbitene. De skal være fuktige men ikke gjennomtrukne. Fordel
på en bakeplate og stek i ovnen på 150 grader til gjennomsprøe og gyldne. Vend
på dem et par ganger iløpet av steketiden.
Lukten disse gir mens
de steker skjerper apetitten skikkelig, så det kan lønne seg å lage dem i tide
til lunch, og å ha en liten salat klar!
Bon apetit, og god
søndag!
Kommentarer
Legg inn en kommentar