Latmannsmiddag!



Når solen skinner fra skyfri himmel har man lyst til alle andre ting enn å være inne å lage mat i time etter time. Alikevel har man jo lyst på en god middag. Iallefall har vi det! Søndag er familietid, og til det hører et godt og delt måltid. Så da setter man igang da. 

Denne middagen kan like lett tilbredes på grillen! Da legger man bare alle ingrediensene i aluminiumsfolie, rett på grillen og venter noen minutter før man pakker opp og nyter! 

Med litt planlegging, og ørlite innsats kan man trylle frem denne suppa! Det absolutt eneste vi trengte å handle inn var skjellene. Resten er standard inhold i de fleste kjøleskap. 


1 nett blåskjell
3 fedd hakket hvitløk
1 løk, eller hvis man har, 3 sjalottløk. Finhakket
1/2 - 1 chili. finhakket
3 tomater. grovhakkede (kan erstattes med hermetiske)
2 dl. tørr hvitvin. Kan også bruke øl eller vann)
2 dl fløte
1/2 dl olivenolje
salt, pepper og persille.


Ha olivenoljen i en gryte eller dyp panne. Fres løk, hvitløk og chili til mykt men ikke gyldent. Tilsett de friske blåskjellene (de som er lukkede når de skylles under kaldt vann), tomatene, hvitvin og fløte. La trekke i noen minutter under lokk, til skjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper, og dryss over litt finhakket persille.  



 Serveres med favorittbrød og smør


God søndag, og god middag i sola!


Og husk: Spis kun de skjellene som har åpnet seg. De som forblir lukket etter varmebehandling er døde, og kan potensiellt forgifte deg!


Kommentarer

  1. Så perfekt at du kom med denne oppskriften. Jeg har tenkt så mange ganger at jeg har lyst til å lage blåskjellsuppe, men har ikke kommet så langt. Nå skal jeg prøve. Ha en strålende fantastisk søndag!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg