Velkommen oktober.



Jeg er fremdeles høy på pærer, og har totalt dilla på alt som har med pærer å gjøre. Knapt en dag går uten at familien må ”lide” seg gjennom et eller flere  eksperimenter av varierende suksess. Og fremdeles har vi MANGE pærer igjen!
Med dagens oppskrift håper jeg å bevise at for mye av det gode kan være helt og totalt vidunderlig!


Denne paien har sprø filodeig som paiskall, og et fyll av purre, parmesanost og selvfølgelig pære. Jeg har toppet med en skive med parmaskinke som blir deilig sprø når den blir stekt!



Skall:
Smør en stor, eller fire små paiformer med smeltet smør.
Legg fire lag filodeig, smurt med smør mellom hvert lag i formene. (Filodeig er billig og lett tilgjengelig i frysedisken på alle asiatiske supermarkeder, og i større matvarebutikker)

Fyll
2 hele purrer, i ringer
2 fedd hvitløk, finhakket
2 løk, hakket

Eggestand:
2 egg
1 boks cottage cheese
salt pepper og urter etter ønske. Timian passer godt!

Topping
en håndfull raspet parmesanost
2 pærer i skiver
fire skiver parmaskinke (eller annen speket skinke)

Stek løk, purre og hvitløk myk og blank i litt olje. Visp egg, cottage cheese og urter i en bolle og bland inn løkblandingen (lett avkjølt for å slippe at eggene blir til eggerøre).  Fordel i paiformene og legg over pære i skiver, osten og en skive skinke.
Stek på 200 grader ca ½ time til alt er gyllent og sprøtt og absolutt vidunderlig!

Med denne paien i ovnen kan høstmørket bare komme. Jeg er forberedt! Velkommen oktober!

Kommentarer

Populære innlegg