Sommer på vinteren!
Noen retter blir man aldri
lei. Verken av å lage eller av å spise. Denne kyllingretten er av disse. Til tross
for at det er veldig få ingredienser er smaken kraftfull og fyldig. Dette er
nøyaktig den typen mat jeg er mest glad i å lage. Det er enkelt, rustikt og
fantastisk godt.
Denne retten oppstod på
ferie i Italia, etter at jeg hadde latt meg forvirre og begeistre i en liten
matbutikk. Ingen av de tingene jeg kom ut med så ut til å ha noen sammenheng
med hverandre, og det så absolutt ikke ut til å kunne mette en familie på tre.
Så i nøden tok vi kjøleskapets rester og kombinerte med de forvirrede
nyinnkjøpte. Resultatet var en lykkelig familie og deilig middag.
Kylling Lusingnano.
1 kylling.
2 fedd hvitløk
3 dl rødvin
5 dl kyllingkraft
2 Laurbærblad
en klype timian
en stor klase småtomater på
stilk
En god håndfull steinfrie
oliven. jeg bruker sorte, gjerne røkte oliven hvis jeg får tak i det.
Del kyllingen i seks stykker
(eller få slakteren til å gjøre det) Ta vare på avkuttet, og kok kraft på det.
Dekk bunnen på en høy
stekepanne med olje og stek kyllingen til den har fått litt farge på
skinnsiden, snu og la den andre siden også få litt farge. La de ligge i
stekepannen og tilsett vinen, kraften og hvitløken. La koke opp. Legg hele
klasen tomater og olivenene på toppen og la det putre under lokk i et par
timer. Ta av lokket mot slutten av koketiden, og la det tykne litt. Smak til
med salt og pepper, og dryss en sjenerøs mengde parmesanost over. Server med brød, gjerne landbrød, eller
ta deg tid til å bake Jans fabelaktige søndagsbrød.
Kommentarer
Legg inn en kommentar