Sjokoladelykke!
Søndagsmorgen
er i utgangspunktet synonymt med latskap og gladhet hos oss. Og hvis man i
tillegg har vært forutseende nok dagen i forveien til å røre sammen hjemmelaget
sjokoladepålegg vil lykken ingen ende ta!
Sjokoladepålegg
2 dl. Kremfløte
200 g.
kokesjokolade
75 g. smør
Knus sjokoladen
i biter og ha den i en skål. Varm kremfløten opp mot kokepunktet og hell den
over sjokoladen. Rør til du får en jevn røre før du tilsetter smør i små
terninger. Rør til det har smeltet helt, og du igjen har en jevn, mørkebrun og
helt himmelsk røre.
Jeg har for
vane å låne kokebøker på biblioteket. Sånn for å bestemme meg for om jeg
trenger å eie dem eller om jeg klarer meg uten. Hvis jeg utvider lånetiden mer
enn en gang betyr det ofte at jeg går opp på bokhandleren å kjøper meg et
eksemplar. Denne oppskriften fant jeg i en kokebok for noen år tilbake, i en
kokebok jeg helt sikkert mente å kjøpe. Jeg skrev ned oppskriften, og har med
tiden glemt hvem det var jeg nå skal takke hver gang jeg koser meg med
hjemmelaget sjokoladepålegg en søndags morgen. Men jeg sier takk nå! Takk takk
takk! Og jeg lover deg at du også vil takke hvis du neste søndag befinner deg
med dette til søndagsfrokosten! Da sier jeg bare, på vegne av meg selv og
ukjent kokebokforfatter; ”ingen årsak!”
Kommentarer
Legg inn en kommentar