Velkommen oktober.
Jeg er fremdeles høy på pærer, og har totalt dilla på alt som
har med pærer å gjøre. Knapt en dag går uten at familien må ”lide” seg gjennom
et eller flere eksperimenter av varierende
suksess. Og fremdeles har vi MANGE pærer igjen!
Med dagens oppskrift håper jeg å bevise at for mye av det gode
kan være helt og totalt vidunderlig!
Skall:
Smør en stor, eller fire små paiformer med smeltet smør.
Legg fire lag filodeig, smurt med smør mellom hvert lag i
formene. (Filodeig er billig og lett tilgjengelig i frysedisken på alle
asiatiske supermarkeder, og i større matvarebutikker)
Fyll
2 hele purrer, i ringer
2 fedd hvitløk, finhakket
2 løk, hakket
Eggestand:
2 egg
1 boks cottage cheese
salt pepper og urter etter ønske. Timian passer godt!
Topping
en håndfull raspet parmesanost
2 pærer i skiver
fire skiver parmaskinke (eller annen speket skinke)
Stek løk, purre og hvitløk myk og blank i litt olje. Visp egg,
cottage cheese og urter i en bolle og bland inn løkblandingen (lett avkjølt for
å slippe at eggene blir til eggerøre).
Fordel i paiformene og legg over pære i skiver, osten og en skive
skinke.
Stek på 200 grader ca ½ time til alt er gyllent og sprøtt og
absolutt vidunderlig!
Med denne paien i ovnen kan høstmørket bare komme. Jeg er
forberedt! Velkommen oktober!
Kommentarer
Legg inn en kommentar